Szalontüdő vagy pacal

4 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • háromnegyed vagy 1 kg borjútüdő és szív vagy pacal.
  • rántás
  • cukor
  • citromlé

Elkészítés

Sós vízben a húst félpuhára főzzük. Vékony metéltre felszeleteljük. Ami lé visszamaradt, rózsaszínű rántással berántjuk. De finomabb ízű, ha kevés cukrot karamellizálunk, erre hintjük a lisztet, majd a hús levével felengedve, ebben főzzük puhára a húst. Citromlével ízesítjük. A pacalt készítés előtt be kell áztatni sok hideg vízben és erősebben kell fűszerezni.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.